Waarom metaalrecycling goed voor het milieu is

Onze samenleving heeft steeds meer metalen nodig – als bouwmaterialen, verpakkingsmaterialen en belangrijke elementen in bijvoorbeeld accu's en elektronica. Ook de groeiende vraag voor 'groene' producten, zoals elektrische auto's, gaat hand in hand met de groeiende behoefte aan de metalen die noodzakelijk zijn voor de productie van deze producten. Metaalrecycling speelt een belangrijke rol in het verduurzamen van deze productieprocessen. G&N Recycling uit Zwolle legt u hier uit hoe dit zit.

Wat doet metaalrecycling voor het milieu?

Er zijn verschillende redenen waarom het recyclen van metaal goed is voor het milieu:
• Het kost veel minder energie om metaal te recyclen dan om het nieuw te produceren. Het kost bijvoorbeeld 85% minder energie om staal te recyclen en zelfs 95% minder om aluminium te recyclen. Dit draagt bij aan een verminderd verbruik van fossiele brandstoffen en een verminderde CO2-uitstoot.
• Door metalen onderdelen te recyclen komen deze producten niet als afgedankt afval in het milieu terecht, waar ze plaatselijke ecosystemen kunnen verstoren.
• Het ontginnen van nieuwe metalen is schadelijk voor de ecologische gebieden waarin deze alsmaar groeiende mijnen zich bevinden. Door meer oude metalen te recyclen kan de vraag naar nieuwe metalen kleiner gehouden worden en kan de schaarste van sommige metalen worden tegengehouden.

Waarom kiest u dus voor het recyclen van metaal?
Metaal kan erg goed gerecycled worden en verliest tijdens dit proces weinig aan kwaliteit – en dus aan waarde. Dit, in combinatie met de diverse voordelen voor het milieu, zorgt ervoor dat het een gemakkelijke keuze is om uw oud ijzer en andere schroot te laten recyclen. Ook uw oude metalen zijn dus waardevolle grondstoffen waar u geld voor kunt krijgen. Om er zeker van te zijn dat uw metalen op een milieuvriendelijke manier gerecycled worden, kiest u een VIHB-gecertificeerd metaalrecyclingbedrijf. Zo kunt u erop vertrouwen dat er tijdens het recyclingsproces geen schadelijke stoffen terechtkomen in het milieu. Draag bij aan een beter milieu en laat uw oude metalen recyclen door G&N Recycling in Zwolle. 


Neem contact op voor meer informatie of om meteen een afspraak te maken om uw schroot aan ons te verkopen.

0
Feed

Schrijf een reactie

Adres

G&N Recycling
Graham Bellstraat 18
8013 PL,  Zwolle

Kvk: 5086104

Openingstijden

Maandag - Vrijdag 08:00 - 16:30

Zaterdag 08:30 - 12:00

G&N Recycling: in- en verkoop van ijzer & metalen en meer in Zwolle