Duurzaam recyclen: metaalrecycling en het milieu

Wist u dat de vraag naar metalen wereldwijd sneller toeneemt dan de vraag naar voedsel? Metaal is een natuurlijke grondstof die in mijnen uit de aarde gewonnen moet worden. Dit belast het milieu aanzienlijk. Bovendien zijn nieuwe metalen niet onuitputtelijk. Het duurzaam recyclen van metalen is dus essentieel om aan de vraag naar metalen te kunnen voldoen, zonder het milieu onnodig te belasten. Hier leest u meer over duurzame metaalrecycling en wat de voordelen hiervan zijn – voor uzelf én voor het milieu.

Wat houdt duurzaam recyclen in?

Duurzaam recyclen betekent dat het hergebruiken van materialen minder energie kost en minder afvalstoffen oplevert dan het winnen of produceren van nieuwe materialen. Bovendien zorgt recycling ervoor dat afgedankte producten niet in de natuur terechtkomen. Bij een VIHB-gecertificeerd metaalrecyclingbedrijf, zoals G&N Recycling in Zwolle, wordt schroot op een duurzame manier gerecycled. Hierbij wordt ervoor gezorgd dat er geen schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen.

Metaal is uitermate geschikt voor duurzame recycling, omdat dit materiaal onbeperkt hergebruikt kan worden zonder dat het aan kwaliteit indoet. Bovendien kost het omsmelten van metalen veel minder energie dan het delven van nieuwe metalen en het winnen van metaal uit erts. Voor het hersmelten van aluminium, bijvoorbeeld, is slechts vijf procent van de energie nodig die het kost om aluminium uit bauxiet te winnen. Voor het hersmelten van koper bedraagt ligt dit op tien procent vergeleken met de energie die nodig is om koper te winnen uit kopererts.

Waarom kiest u voor duurzame recycling?
Als u uw oude metalen recyclet en voor uw nieuwe producten kiest voor gerecyclede materialen, draagt u actief bij aan een beter milieu. Een bijkomend voordeel van metaalrecycling is natuurlijk ook dat uw oude metaal nog geld waard is. Omdat het recyclen van metaal minder energie (en dus geld) kost dan het delven van nieuwe metalen, wordt schroot door recyclingbedrijven niet gezien als afval, maar als belangrijke grondstof. U kunt uw oude metalen dus voor een goede prijs verkopen.

Wilt u uw oude metalen duurzaam recyclen in de regio Zwolle? G&N Recycling koopt zowel ferro- als non-ferrometalen in voor actuele beursprijzen. Neem contact met ons op en wij komen de metalen bij u thuis of bij uw bedrijf ophalen.

0
Feed

Schrijf een reactie

Adres

G&N Recycling
Graham Bellstraat 18
8013 PL,  Zwolle

Kvk: 5086104

Openingstijden

Maandag - Vrijdag 08:00 - 16:30

Zaterdag 08:30 - 12:00

G&N Recycling: in- en verkoop van ijzer & metalen en meer in Zwolle