Metaal snijden

Alles over metaalrecycling

Vrijwel iedereen is zich er tegenwoordig van bewust dat het recyclen van grondstoffen noodzakelijk is om het milieu zoveel mogelijk te ontzien. Dit geldt ook voor metalen. Zowel ferrometalen (metalen die ijzer bevatten) als non-ferrometalen (metalen zonder ijzer) kunnen perfect gerecycled worden. Wat houdt metaalrecycling precies in en hoe gaat dat in zijn werk? Daarover leggen wij u graag meer uit. Lees snel verder!

Waarom metaal recyclen?

De vraag naar zowel ferro- als non-ferrometalen neemt nog altijd onverminderd toe. Het delven naar nieuwe metaalertsen, zoals ijzererts, en metalen in zuivere vorm, zoals goud en zilver, heeft een negatieve impact op het milieu en gaat vaak gepaard met slechte arbeidsomstandigheden. Het is daarom ontzettend belangrijk om metalen zoveel mogelijk te hergebruiken en te recyclen.

Anders dan andere populaire materialen, zoals plastic en papier, kan metaal compleet en oneindig worden gerecycled, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Bovendien kost het recyclen van metalen minder energie dan het delven van nieuwe metalen. Hierdoor behoudt oud metaal een groter deel van zijn waarde. Door uw oude metalen te recyclen draagt u dus niet alleen bij aan een beter milieu, maar verdient u ook nog wat geld!

Welke soorten metaalrecycling zijn er?
Metalen kunnen op twee manieren gerecycled worden: door voorwerpen geheel te hergebruiken of door deze om te smelten en te gebruiken als grondstof voor nieuwe producten. Bij herbruikbare metalen onderdelen kunt u bijvoorbeeld denken aan balken, platen, strips en kokers die in de bouw gebruikt kunnen worden. Bij G&N Recycling in Zwolle kunt u bruikbaar oud ijzer kopen tegen actuele beursprijzen, zodat u nooit te veel betaalt.

Onbruikbare metalen onderdelen moeten worden omgesmolten. Eerst worden de verschillende metaalsoorten, zoals ijzer, staal, koper en aluminium, van elkaar (en eventueel van andere afval) gescheiden. Dit kan mechanisch gebeuren – met de hand, door middel van magneten of via wervelstroomscheiding, maar ook door middel van verbranding. Bij verbranding gaat wel een deel van de metalen verloren. Om metaalrecycling efficiënt uit te kunnen voeren, is het dus belangrijk dat de metalen al zoveel mogelijk van andere materialen gescheiden zijn.

Vervolgens worden de metalen versnipperd en op hoge temperatuur gesmolten. Door middel van een purificatieproces worden ongewenste deeltjes uit het metaal verwijderd. Dit garandeert dat het eindproduct van hoge kwaliteit is. Tenslotte wordt het metaal gekoeld en omgevormd tot een nieuw product.

Wilt u uw oude metalen recyclen? G&N Recycling koopt uw oude ferro- en non-ferrometalen graag in en komt deze zelfs bij u thuis of bij uw bedrijf in de regio Zwolle afhalen. Neem meteen contact met ons op!

0
Feed

Schrijf een reactie

Adres

G&N Recycling
Graham Bellstraat 18
8013 PL,  Zwolle

Kvk: 5086104

Openingstijden

Maandag - Vrijdag 08:00 - 16:30

Zaterdag 08:30 - 12:00

G&N Recycling: in- en verkoop van ijzer & metalen en meer in Zwolle